Seuraa meitä:

Ihmisten joukkueen juhlakausi alkoi värikkäästi – upean kotiyleisön kannustamana voitto kotiavauksesta numeroin 5-4

KeuPa HT aloitti juhlakautensa kiihkeällä kotiottelulla K-Vantaata vastaan. Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun molemmat joukkueet tekivät maalin nopeaan tahtiin. Vierasjoukkue otti selvän niskalenkin isännistä ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta ottelun kolmannessa erässä soturit saivat tehohetken ja käänsivät ottelun. Hurmioitunut yleisö koki heti kauden ensimmäiseen otteluun tunteiden vuoristoradan ja elämysten kirjon. Pelit jatkuvat heti lauantaina vierasottelulla Hermestä vastaan.

Ennen ottelun alkua kuultiin Maamme -laulu ja lyhyet sanat alkavasta juhlakaudesta. Ottelun avauserä sai räväkän startin, kun ajassa 3.24 KeuPa HT:n ykkösvitja viiletti vastahyökkäykseen ja sai hyökkäysalueen riistopelaamisen kautta kahdella nopealla siirrolla pelivälineen maalin edustalle Joni Airolle, joka sivalsi kiekon ohi Aleksi Seppälän. Vieraiden vastaus tuli nopeasti. Vantaalaiset voittivat irtokiekon Ēriks Vītols torjunnan jälkeen ja Perttu Iso-Kuortti tasoitti ottelun 1-1. Maalin jälkeen ote siirtyi selvemmin vierailijoille ja ottelun jälkimmäisen kympin alkuun vieraat onnistuivatkin iskemään kahdesti. Ensin Ville Rautiala lisäsi johdon 1-2 ajassa 12.41 ja jo ajassa 13.18 verkko heilui taas, tällä kertaa Totte Mobergin johdosta.

Soturit eivät löytäneet ottelun toisessakaan erässä lääkkeitä K-Vantaan fyysiseen ja nopeaan peliin ja kotijoukkue joutui puolustuskannalle. Ottelun toinen erä ei tuonut kuitenkaan lisämaaleja vaan Vītolsin oivalliset torjunnat pitivät pelin 1-3.

Ottelun päätöserä alkoi ensimmäisen tavoin sähäkästi, kun ajassa 41.40 Okko Kangasniemi pääsee kiertämään KeuPa-maalin ja laukomaan tilanteeksi 1-4. Kotijoukkueen kannalta elintärkeä kavennus syntyi seuraavassa vaihdossa Konsta Ketelin lavasta. Tomi Mäntynen – Keteli duo toi kiekon vahvasti hyökkäysalueelle ja Konsta pääsi sivaltamaan b-pisteiden välistä kavennuksen. Hieman myöhemmin KeuPa HT:n suorahyökkäyspelaaminen toimii, minkä päätteeksi Jasper Rantanen pääsee laukomaan soturit jo maalin päähän. Pelin momentum siirtyi selvästi kotijoukkueelle ja Rantasen maalin jälkeen vieraat sortuivatkin jäähyilyyn. Leevi Karjalaisen kakkosen aikana lainasopimuksella Ihmisten joukkueessa pelannut Rasmus Heljanko onnistui maalin edustalta tasoittamaan pelin 4-4. Pelin voittomaali syntyi jo seuraavassa vaihdossa Miiro Linjalan operoitua irtokiekko maalin edustalta komeasti sisään. Vantaalaiset hakivat tasoitusta pelin lopussa ilman maalivahtia, mutta soturit kestivät paineen ja nappasivat näin tärkeät kolme pistettä kauden avauksesta.

Paljon jäi parannettavaa ja KeuPa HT:n päävalmentaja Sami Ryhänen totesi C Moren haastattelussa, että kotijoukkue jännitti itsensä vaikeuksiin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Ryhänen oli ylpeä joukkueen taistelusta ja sitkeydestä. Upean kiekkoillan ehdoton tähti oli paikalle saapunut yleisö ja lämmin ja äänekäs kannustus läpi illan!

KeuPa HT:n kausi jatkuu heti lauantaina Kokkolan Hermestä vastaan vieraskaukalossa. Seuraava kotiottelu on luvassa ensi viikon perjantaina 29.9. kun odotetussa juhlaottelussa Jyväskylän Hippoksen LähiTapiola Areenalla vastaan asettuu kukapa muukaan kuin Helsingin Jokerit! Liput syksyn ainutlaatuisimpaan lätkämatsiin myy lippu.fi!