Seuraa meitä:

Viikonlopun peleistä tuloksena voitto ja tappio - kausi jatkuu ensi viikolla Ketterää vastaan Imatralla

KeuPa HT:n kotipeliviikko sai jatkoa viikonlopun otteluilla TUTOa ja IPK:ta vastaan. Perjantaina keuruulaisyleisö sai kokea todellisen tunteiden vuoristoradan ottelussa TUTOa vastaan, kun lopulta kotijoukkue oli hienon kolmannen erän nousun jälkeen vahvempi luvuin 8-5. Lauantaina kotijoukkue pelasi mallikkaasti toisen erän puoliväliin asti, jonka jälkeen IPK kairasi itselleen selvänumeroisen voiton luvuin 3-7. Kotijoukkueen runsas jäähyily lauantaina kostautui pahasti.

KeuPa HT - TUTO Hockey

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun TUTO marssi johtoon Leevi Lembergin ylivoimamaalilla jo ajassa 3.57 Juuso Ketolan istuessa jäähypenkillä poikittaisesta mailasta. Ihmisten joukkue vastasi kuitenkin jo kolmen minuutin päästä. Soturit pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, josta Rasmus Heljanko syötti loistavasti Juuso Heikkilälle maalin kulmalle eikä mies erehtynyt. Erän lopussa soturit saivat alle minuuttiin kahden maalin johdon - ensin Juuso Ketola pyssytti siniviivalta ylivoimalla kotijoukkueen 2-1 johtoon ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Rasmus Heljanko maalasi lähes samasta kohtaa tilanteeksi 3-1. Vierasjoukkue TUTO oli pelitapahtumissa vahvempi ensimmäisessä erässä, mutta toiseen lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Ennen toista erää TUTO vaihtoi maalivahtia ja Julius Pohjanoksa asteli tolppien väliin. Toinen erä oli selvää vierasjoukkueen hallintaa eikä KeuPa HT saanut peliään toimimaan. Erän alussa TUTO kavensi Kasper Koskinen maalilla. Hieman myöhemmin Mikko Perttu ja Juuso Heikkilä saivat samanaikaisesti rangaistukset huitomisesta ja TUTO pääsi pelaamaan 5v3 ylivoimaa, jonka se käytti tehokkaasti. Ensin Leevi Teissala tasoitti ottelun 3-3, ja hetkeä myöhemmin Matias Mutikainen vei turkulaiset johtoon. Mutikaisen maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Parin minuutin päästä Roope Ranta teki TUTOn viidennen maalin ja ennen kolmannetta erää tilanne oli 3–5. KeuPa HT sai kirivaihdetta käynnistettyä toisen erän loppupuolella, mutta kaventavia osumia ei nähty.

Päätöserään soturit lähtivät hakemaan kavennusta ja tavoitteena päästä peliin mukaan Pitkään näytti, että vierasjoukkue onnistuu puolustamaan johtoaan kunnes kotijoukkue onnistui ajassa 49.35 kaventamaan lukemiksi 4-5 Miiro Linjalan maalinedussiirrolla. Maalia edelsi upea syöttöketju. Kavennuksesta sisuuntuneena soturit alkoivat saamaan yhä vahvempaa painetta ja pidempiä hyökkäyksiä turkulaisten hyökkäysalueelle. Tämä tuotti tulosta, kun vahvan hyökkäysalueen pelin jälkeen Mikko Perttu ohjasi taidokkaasti 5-5 tasoituksen. Kotijoukkueella oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta lopulta ajassa 58.12 Juuso Heikkilä laukoi kiekon suorasta vastahyökkäyksestä yläpeltiin ja kotijoukkue oli takaisin kuskin paikalla. TUTO haki tasoitusta kuudella pelaajalla, mutta tuloksetta ja Ihmisten joukkue ratkaisi pelin Rasmus Heljangon ja Veeti Vuorion maaleilla tyhjään maaliin.

Näin kotijoukkueen vahva kolmas erä toi voiton ja kolme pistettä Keuruulle. Sotureiden tehokkaimpina häärivät Rasmus Heljanko (2+4), Mikko Perttu (1+3), Juuso Heikkilä (2+1) sekä Valtteri Koskela (0+3).

KeuPa HT – IPK

Jo ottelun ensi hetkistä näki, että tulossa on fyysinen ja kamppailuvaateeltaan kova ottelu. Ensimmäisen maalin teki IPK:n Ville Sippala suoran vastahyökkäyksen päätteeksi. IPK oli erän alkupuolella hivenen vahvempi, mutta soturit paransivat erän edetessä ja viisviis-peli oli hyvin tasaista. Ensimmäisen erän lopussa Ihmisten joukkue sortui useampaan jäähyyn, mutta alivoima toimi hyvin. Erätauolle lähdettiin 1-1 lukemista.

Juuso Heikkilän 5+20 rangaistus 1. erän lopussa kostautui kuitenkin toisen erän alkuun, kun Kalle Matikainen onnistui pitkän YV-pyörityksen jälkeen. Tasainen ottelu eteni hienokseltaan KeuPa HT:n hallinnassa ja kotijoukkue saikin tasoituksen Juuso Ketolan siniviivalaukauksella. Kotijoukkueen harmiksi IPK rokotti seuraavasta vaihdosta, tekijänä Veikka Halonen. Vieraat saivat tästä momentumin itselleen ja tekivät pian myös illan neljännen, tällä kertaa maaliverkkoa heilutti Henri Kivioja, peli 2-4. Näistä lukemista lähdettiin myös ottelun kolmanteen erään.

Vieraat saivat myös kolmannen erän ensimmäisen maalin, kun Ville Sippala lisäsi vieraiden johdon 2-5. Soturit hakivat kiivaasti kavennusta, mutta vieraat puolustivat fiksusti johtoaan. Ajassa 55.00 KeuPa HT otti aikalisän ja Leevi Nikkisen maalinsuulta vaihtoon ja joukkue haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Mikko Perttu onnistuikin kaventamaan lukemiksi 3-5 ja toi vielä pientä toivonkipinää kääntää ottelu. Tilanne kuitenkin kääntyi hyvin nopeasti, kun Veli-Matti Tiuraniemi sai hieman epäonnekkaasti jäähyn korkeasta mailasta. Haastava tilanne eskaloitui vielä kahteen 2min jäähyyn, joiden aikaan vierasjoukkue takoi loppulukemat 3-7.

-

Kotipeliviikon saldo oli lauantain tuloksen myötä 2 voittoa ja yksi tappio sekä pisteet 6/9. Myös lauantaina soturit olivat pelillisesti tasavertaisia IPK:n kanssa, mutta runsas jäähyily käänsi lopulta ottelun selvästi. Kausi jatkuu nyt kolmen kovan vierasottelun turvin, kun seuraavina vastustajina ovat Ketterä, RoKi sekä TUTO. Seuraava kotiottelu pelataan K-Vantaata vastaan 7.12!