Seuraa meitä:       

KeuPa HT:n kauden 2022-2023 yhteenveto

KeuPa HT:n kausi 2022-2023 päättyi kaksi viikko sitten pudotuspelien 1. kierroksen tappioon TUTOlle. Kausi oli iso pettymys niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. KeuPa HT:n organisaation sisällä on käyty keskusteluja, analysoitu tilannetta ja katsottu missä on onnistuttu sekä missä on kehitetttävää. Nämä hetket ovat myös oiva paikka ammentaa oppia tulevaisuutta varten, jolloin asioita voidaan tehdä paremmin. Seuraavaksi katseet käännetään kohti juhlakautta 2023-2024, kun Ihmisten joukkueella tulee täyteen vuosikymmen Mestis-kiekkoa!

Kiekkokauteen lähdettäessä Ihmisten joukkueessa panostettiin niin pelaaja- kuin valmennuspuolella. Kokoonpanoon saatiinkin hyviä yksilöitä ja taitavia pelaajia, mistä kertovat muun muassa lukuisat runkosarjapalkinnot sekä monien pelaajien uudet henkilökohtaiset piste-ennätykset. Varmuudella voimme myös sanoa, että moni pelaaja ponnistaa tälläkin kaudella urallaan eteenpäin Keuruulta, mikä on valtava voimavara organisaatiollemme.

Valmennuspuolella Sami Ryhänen aloitti uutena päävalmentajana organisaatiossa apunaan Keuruulla kolmatta kautta valmentama Max Walther. Lisäksi valmennusrinkiin liittyi Nico Rajala vastuualueenaan maalivahtivalmennus. Valmentaja/fysio Kari Rautakorpi, joukkueenjohtaja (Tuomo Riikonen), huolto (Johannes Manni & Tomi Heiskanen) sekä joukkueen lääkäri (Matti Ylönen) täydensivät osaavat ja motivoituneen johtoryhmän. Odotukset urheilullisesti olivat isot ja puolivälierien ulkopuolelle jääminen on iso kolaus ja pettymys organisaatiolle, yhteistyökumppaneille, faneille sekä kaikille KeuPa-yhteisössä oleville.

 

Joukkueessa oli valtavasti potentiaalia, mutta tulokset ailahtelivat

KeuPa HT:n treeniottelut ja Suomen Cup näyttivät, että kauteen lähdettäessä jalkeilla on potentiaalinen ryhmä, joka pystyy haastamaan myös Mestiksen kärkiseurat. Kauden aloitus oli kuitenkin vaikea ja peli oli sekavaa. Minkälainen kauteen valmistautuminen oli ja menikö asiat suunnitellusti, KeuPa HT:n päävalmentaja Sami Ryhänen

- Kauteen valmistautuminen oli haastava. Paljon oli uusia pelaajia ja kokonaan uusi valmennustiimi. Treenikausi ja pelit Suomen Cup mukaan lukien sujui pelien osalta kuitenkin suhteellisen hyvin. Huomattiin että hyvällä pelillä pystytään haastamaan kenet vaan. Runkosarjan alku oli sitten todella murheellinen. Huomasimme, että joukkue ei ollut hioutunut niin hyvin yhteen kuin uskottiin ja siitä toki vastuu kuuluu minulle sekä meidän koko valmennustiimille. Eli paljon on asioita mitkä olisi näin jälkeenpäin ajateltuna pitänyt hoitaa toisin.

Peli parani marraskuussa ja joukkue seilasi myös voittoputkessa. Mistä hyvä draivi kaivettiin ja mikä oli tämän ajanjakson perusta?

- Marraskuun hyvän jakson perusta oli varmasti siinä, että löydettiin ns. meidän oma peli missä me oltiin hyviä. Joukkue oli sitoutunut ja tehtiin yhdessä hommia niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. Voitot toki tuo myös itseluottamusta, mutta löydettiin meidän tapa pelata hyvää jääkiekkoa.

Joulutauon kahden puolen joukkueella oli taas pitkä 8 ottelun mittainen tappioputki, jota seurasi 6 ottelun voittoputki. Miksi trendi oli näin vaihteleva?

- Joulutauko oli meille todella haastava. Paljon oli loukkaantumisia sekä sairasteluja. Oli noin kuukauden mittainen pätkä, jolloin ei päästy joukkueena oikeastaan kertaakaan harjoittelemaan kunnolla. Ja kun pelit sitten jatkuivat ei päästy kiinni niihin asioihin missä olimme voittoputken aikana hyviä. Palasimme oikeastaan siihen pisteeseen missä olimme, kun kausi starttasi.  Pelaajien roolit eivät olleet selkeitä, mikä näkyi epävarmana pelaamisena.

Helmikuun loppu sujui joukkueelta mallikkaasti, mutta runkosarjan loppuun tuli heikko jakso. Tämä myös kulminoitui hävittyyn sarjaan TUTOa vastaan. Paras terä jäi uupumaan ja kauden alun ongelmat näkyivät kevään peleissä, osaatko analysoida mistä tämä johtui?

- Tammi-helmikuun hyvä jakso varmasti johtui paljon siitä, että saatiin kaikki pelaajat terveiksi ja hyviä treenipäiviä alle. Palaveerattiin myös joukkueen kanssa paljon ja mietittiin syitä miksi tulokset heittelehtivät näin paljon. Hyvää jaksoa seurasi lähes varmasti huono jakso ja tämä trendi näkyi läpi kauden. Loppukaudesta kärsittiin paljon sairasteluista ja esimerkiksi TUTO-sarjassa jouduttiin pelaamaan harmillisesti todella puolikuntoisena. Toisessa pelissä myös 1, 2 ja 3 sentterit puuttuivat meiltä niin sekin valitettavasti näkyi meidän pelaamisessa. Tämän taakse ei tietenkään voida eikä haluta mennä. Peli olisi pitänyt saada siihen kuntoon, että olisi ollut ihan sama ketä joukkueen kokoonpanossa on. Sairasteluja/loukkaantumisia oli kauden aikana muutenkin todella paljon ja se mistä se johtui, täytyy analysoida todella tarkkaan.

Mitä hyvää näet menneessä kaudessa?

- Paljon hyvää toki mahtui kauteen. Parhaimmillaan pelattiin sarjan parasta lätkää. Meitä oli todella vaikea voittaa silloin kun päästiin niin sanottuun flow-tilaan. Varmasti hyökkääminen oli sarjan ihan kärkipäätä, joka näkyi myös pistepörssissä. Myös todella moni pelaaja teki omia henkilökohtaisia piste-ennätyksiä.

Keuruulla tähdätään aina joukkueen menestymiseen, mutta myös yksilöiden kehittämiseen. Myös tällä kaudella monet yksilöt menivät eteenpäin, ja moni pääsee urallaan isompiin ympyröihin. Miten näet tämän asian?

- Totta kai meille joukkueena sekä seurana voittaminen on aina se ykkösjuttu eikä henkilökohtaiset saavutukset. Todella moni pelaaja toki otti isoja harppauksia varsinkin hyökkäyspelaamisessa kauden aikana ja siitä palkintona pääsee jatkamaan matkaa joko Liigaan tai ulkomaille. Toki uskon, että olisimme saaneet vielä muutama muukin pelaaja eteenpäin urallaan, mikäli olisimme joukkueena menestytty paremmin, Sami päättää.

 

Mestiksen kilpailu kiristyy ja taloudellinen vaade kasvaa

Taloudellisesti kulunut kausi on ollut haastava. Koronan jälkeen Ukrainan sota ja siitä seurannut hintojen nousu ja inflaatio on näkynyt myös jääkiekko-organisaation arjessa. Seuran tulopuoli on jäänyt tavoitteesta ja toisaalta myös kulupuoli kasvanut hintojen nousujen myötä. Tämän yhtälön ratkaiseminen tulevaisuudessa tulee olemaan Ihmisten joukkueen jatkuvuuden kannalta elinehto ja kulminaatiopiste. Mestiksessä kilpaileminen ja ennen kaikkea uskottavasti pärjääminen edellyttää tietyn suuruista liikevaihtoa.

KeuPa HT:n hallituksen puheenjohtaja Antti Elon mukaan menneellä kiekkokaudella taloudellinen tulos jää tavoitteesta ja huhtikuun lopussa päättyvällä tilikaudella organisaatio tulee tekemään ison tappiollisen tuloksen:

- Liiketaloudellinen tappio syö edellisten kausien voittoa merkittävästi pois ja lisää seuran velkaa lähelle tasoa, jossa olimme 2 vuotta sitten. Olemme ennenkin olleet tässä tasetilanteessa, joten tilanne ei ole akuutti. On kuitenkin selvää, että tarvitaan muutos kehittyäksemme ja kasvaaksemme pienenemisen sijaan. Keuruun hieno yhteisö ansaitsee kilpailukykyisen Mestis-joukkueen.

Mistä tappiollinen tulos koostuu, mitä haasteita kauden aikana organisaatiossa on nähty?

- Tappio muodostuu sekä odotettua pienemmistä tuloista että kasvaneista menoista. Tulopuolella jäätiin tavoitteista kausikorteissa, ottelulipuissa ja yritysmyynnissä. Menopuolella nousivat omasta päätöksestämme pelaajabudjetti sekä meistä riippumattomista syistä monet kustannukset sekä välttämättömät satsaukset U20-joukkueen toimintaan, Elo tuumaa.

Mestiksen kilpailu kiristyy, kärkiseurat kasvavat ja pelaajabudjetit nousevat. Miten KeuPa HT pysyy mukana tässä kilpailussa, ja että Keuruulla voidaan jatkossakin haaveilla urheilullisesta menestyksestä?

- On odotettavissa, että Mestiksen urheilullinen taso jatkaa kasvuaan ja tässä kilpailussa pärjääminen tulee vaatimaan yhä enemmän. Seurana meidän täytyy pitää kiinni niistä kilpailuvalteista mitä meillä on, kuten esimerkiksi arjen laatu ja harjoittelumäärät. Tämän lisäksi meidän täytyy pystyä uudistumaan organisaationa, jotta emme jää kilpailussa jälkeen. Yhteisön ja kumppaniverkoston kasvu on elinehto sille, että KeuPa HT voi tulevaisuudessakin pelata Mestiksessä, kommentoi KeuPa HT:n toimitusjohtaja Juuso Mörsky.

Antti Elo kokee haasteen suurena ja näkee, että yhteisön tukea tarvitaan jatkossa vielä enemmän:

- Haaste on meille suuri, olemmehan pienin paikkakunta sarjassa. Tärkeimpänä tekijänä KeuPa HT:n menestyksessä on yhteisön voima. Tulevalla kaudella mitataan yhteisön tahtoa selvästi enemmän kuin edellisillä kausilla. Tämä tarkoittaa niin katsojia, Fan-Clubia, vapaaehtoisesti seuratyötä tekeviä ihmisiä sekä paikallisia yrityksiä. On selvää, että tarvitsemme lisää katsojia ja seuratyötä tekeviä ihmisiä. Lisäksi yritysten suunnalta joudumme pyytämään tukea aiempaa enemmän. Vetoan jokaista katsojaa kutsumaan uusia ihmisiä peleihin, jotta yhteisömme voi kasvaa. Tällöin olisimme sellainen ”kotipubi”, jonne vastustajan ei ole helppo tulla pelaamaan. Ollaan yhdessä se kuudes kenttäpelaaja Ihmisten Joukkueelle!

Kausi 2023-2024 on seuralle juhlakausi. Minkälainen kausi tästä on odotettavissa?

- Kaudesta on odotettavissa taloudellisesti haastava. Tuleva kausi on tietyllä tapaa myös vedenjakaja meille seurana, mikäli sarjan urheilullinen taso jatkaa nousuaan edelleen, tuumaa Juuso Mörsky.

Antti Elo näkee ensi kauden olevan haastava, mutta samalla upea mahdollisuus osoittaa kykymme:

- On todella hienoa, että KeuPa HT valmistautuu pelaamaan jo kymmenettä kauttaan Mestiksessä. Olemme yhteisönä todistaneet monet epäilyt turhiksi, joita Mestis-nousuun on alkujaan liitetty. Tämä on hieno tarina ja nyt saamme kirjoittaa siihen seuraavan luvun. Odotan kaudesta haastavaa taloudellisesti sekä kovaa kilpailua urheilullisesti, joten ”henkensä kaupalla” saa vetää niin joukkue kuin toimistokin. Tämä on meille hieno mahdollisuus pelata jälleen selkeästi itseämme suurempia seuroja vastaan kovassa kilpailussa. Muistetaan nauttia tästä ”pienen kylän” ihmeestä ja kannustaa Soturit voittoon!

 

Kohti juhlakautta 2023-2024

Kun mietitään vielä yleisesti kautta 2022-2023 niin minkälaisia asioita nousee mieleen, toimitusjohtaja Juuso Mörsky?

- Viime kaudelle lähtiessä olimme tilanteessa, jossa meidän täytyi pystyä uudistumaan ja kehittämään toimintaa joka osa-alueella. Takana oli kaksi poikkeuskautta koronan vuoksi, jonka jälkeen kilpailu kiristyi. Urheilun puolella joukkue ja valmennus meni uusiksi ja korona-ajan tuomat haasteet esimerkiksi yleisömäärissä piti ratkaista. Organisaatiossamme oli kerralla paljon muutoksia kauteen lähdettäessä ja odotukset olivat todella korkealla muun muassa isojen satsausten vuoksi. Asetettuihin tavoitteisiin pääseminen ei onnistunut ja tästä meidän täytyy parantaa joka osa-alueella, kun mennään ensi kautta kohti.

Ihmisten joukkueen Mestis-taipaleeseen kirjoitetaan uusi luku, kun 10. kausi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla startataan tulevana syksynä. Mitä pystyt tässä vaiheessa paljastamaan tulevasta juhlakaudesta?

- Haluamme ensi kaudella juhlia ja muistella KeuPa HT:n tarinaa tähän mennessä, joten se teema kulkee mukana koko kauden. Vuosikymmenen täyttyminen Mestiksessä ja vielä loistavasti menestyen siellä on jo itsessään erittäin merkittävä asia. Vaikka tilanne juhlakauteen lähdettäessä on haastava, on KeuPa HT malliesimerkki siitä, että kun yhteisö puhaltaa yhteen hiileen niin kaikki on mahdollista.

- Urheilun puolella joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja tulemmekin julkaisemaan lähiaikoina ensimmäisiä palasia. Pääsiäisen jälkeen lähdemme toden teolla kohti tulevaa juhlakautta! Tervetuloa mukaan Ihmisten joukkueen tarinaan!