Seuraa meitä:

KeuPa LeKiä parempi KiePon juhlissa

KeuPa juhli jälleen 5 maalia harjoituskamppailussa     Kuva: Anna-Sofia Ranta

Mäntän Kiekkopojat juhli 50-vuotista seurataivaltaan näyttävästi lauantaina. Päivän huipennukseksi menneiden aikojen kiistakumppani KeuPa HT hääri kaukalossa LeKiä tehokkaammin ja nappasi Mestis-joukkueiden harjoitusottelussa ansaitun 5-2 voiton. Mäntän hallissa 258 silmäparia näki viihdyttävän ja välillä yllättävänkin kuuman kamppailun.

Viime keskiviikon harjoitusottelun tapaan KeuPa HT pyrki ja pääsikin niskan päälle ottelun alussa ainakin maalien muodossa. LeKillä oli kuitenkin erässä sanansa sanottavana ja se pommitti vastustajansa maalia KeuPaa ahnaammin. Kotijoukkueen maalia vartioinut Mäntän kasvatti Samuli Tervo torjui kaikki 12 laukausta, kun virkaveli Kimmo Rautiainen toisessa päässä vain neljä kertaa. Kun Jani Siekkisen veto kuitenkin painui verkkoon, johti KeuPa erätauolle lähdettäessä.

Toisessa erässä torjuntatilastotkin kääntyivät ja KeuPa sommitteli näyttäviä kuvioita LeKi-maalin tuntumassa. Erän puolta väliä lähestyttäessä nähtiin 45 sekunnin sisään peräti kolme maalia. Ensin Samuel Salonen ja Riku Sihvonen veivät KeuPan jo selväntuntuiseen 3-0 johtoon, mutta seuraavasta hyökkäyksestä LeKi-ikoni Toni Välimaa palautti soturit jään pinnalle. Kun heti kolmannen erän alkuun LeKi vielä hyödynsi KeuPan kiekon menetyksen ja Anton Ollikainen viimeisteli 3-2 kavennuksen, oli ottelun ratkaisu taas täysin auki. Ajassa 51.24 Valtteri Pihlajamäki ensimmäisellä KeuPa-maalillaan vapautti tunnelmaa soturileirissä. LeKin mahdollisuus tuli viitisen minuuttia myöhemmin, kun Jesse Pelamo komennettiin kampituksesta rangaistusaitioon joukkueiden jo pelatessa tasavajaalla. KeuPa taisteli urheasti vajaalla LeKin kuutta kenttäpelaajaa vastaan ja lopulta saatuaan viidennen kenttäpelaajansa askiin, Arttu Likola sai lyödä kiekon tyhjään maaliin.

Vaikka joukkueiden peli ei tässä vaiheessa kautta voi ollakaan täysin valmista, vauhtia ja ajoittain näyttäviä sommitelmia silti nähtiin. KeuPa näyttää jatkavan lupaavasti. Yhdeksän pelaajaa osallistui maalien tekoon Samuel Salosen oltua tehokkain pistein 1+2. Rinnalla viilettänyt Janne Kumpulainen arvostettiin KiePon pyttykerhon toimesta ottelun parhaaksi. LeKi taasen osoitti, ettei sen yli tulla kävelemään tulevallakaan kaudella. Pelaajilla on varsin kova harjoitusvaihe menossa ja väsymyksestä johtuen saattoi pinnakin olla herkässä. Jäähypenkkiä kulutettiin ahkerasti. Ylivoima maalit toki jäivät vielä keskiviikon tapaan odottamaan merkityksellisempiä pelejä.

KeuPa HT:n seuraavassa ottelussa on jo panosta. Mestis-joukkueet liittyvät jo käynnistyneeseen Suomen Cupiin sen 3. kierroksella eli viikolla 37. Pelipäivät ja vastustajat selviävät ensi viikolla pelattavan 2. kierroksen jälkeen.