Seuraa meitä:       

Kotietu puri - avausvoitto KeuPalle

KeuPa HT aloitti pudotuspelinsä voitokkaasti LeKiä vastaan. 542 silmäparia näki kunnon kamppailua ja play off henkeen kuuluvaa painimistakin. LeKi antoi vahvan vastuksen aina ottelun puoleen väliin saakka, mutta KeuPan murhaavan tehokas ylivoimapeli ratkaisi lopulta pelin varsin suurinumeroisesti 7-1 (1-0, 2-0, 4-1).

 

Alusta saakka nähtiin vauhdikasta, mutta tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta. Tilanteisiin mentiin kovempaa kuin yleensä runkosarjassa ja taklaukset vietiin loppuun.  KeuPan avausmaali syntyi vajaan seitsemän minuutin kohdalla, kun Jesse Pelamo tarjoili LeKi-maalin takaa Markus Jokiselle ja tämä upotti varmasti kiekon Markus Ruusun selän taakse. Ensimmäinen erä kokonaisuudessaan oli hyvin KeuPan hallinnassa, mutta lisämaaleja se ei onnistunut tekemään.

Toisessa erässä LeKi heräsi taistelemaan tosissaan ja KeuPa oli välillä pinteessä. Samuli Ratisen rangaistuksen kotijoukkue tappoi varmasti, mutta LeKi sai otteen itselleen. Sen maali tuntui ”roikkuvan ilmassa”, kunnes Otto Latvalan ottama jäähy muutti pelin kulun. KeuPa tarvitsi ylivoimaa vain nelisenkymmentä sekuntia, kunnes Teemu Hutun tarkka rannelaukaus painui verkon perille. Hetkeä myöhemmin, KeuPan tapettua ensin Pelamon rangaistuksen, Samuli Ratinen siirsi soturit jo helpottavaan kolmen maalin johtoon.

Kolmannen erän alkuun LeKi onnistui tekemään KeuPan painostuksen lomassa kavennuksen ja ilmoittautui vielä peliin mukaan. Näin seuraavan maalin tärkeys oli käsin kosketeltavissa. Kolmisen minuuttia myöhemmin Jere Heleniuksen ohjaus maalin edestä pomppasi LeKin verkkoon ja maalia tarkasteltiin vielä pitkään videolta. Kun erotuomari osoitti keskelle, tuntui kuin vierasjoukkueesta olisi lähtenyt samalla ilmat pihalle. KeuPa teki sen jälkeen vielä kolme ylivoimamaalia onnistuen jokaisesta tarjotusta tilaisuudesta. Maalit mieheen tekaisivat vielä Miro-Pekka Saarelainen, Jere Helenius uudelleen ja Joel Sund vielä sekunti ennen loppusummeria. Sitä tehtiin asetelmia jo maanantain peliin, kun LeKin Otto Latvala haki Riku Tiaista tanssiin ja Anton Ollikainen retuutti Anttoni Honkaa kasvosuojuksesta. Pelin päätyttyä LeKi poistui salaman nopeasti pukukoppiin, ja KeuPa jäi kiittämään kotiyleisöään yllättävänkin selvän voiton jälkeen. Päävalmentaja Mikko Heiskanen muistutti kuitenkin, että matka on vasta alussa.

-          Tylyt lukemat, mutta sarja on vasta 1-0. Ihan ok hyvin pysyi paketti kasassa 60 minuuttia, kyllä meillekin jäi vielä parannettavaa. LeKi pääsi meidän jänteen löystymisestä johtuen pistämään poikki meidän ykköstilanteita ja jouduttiin juoksemaan perässä välillä. Parannetaan niitä asioita ja mennään eteenpäin. Sitähän tämä kevät on. Tyytyväinen tietysti avausvoitosta. Hommat jatkuu entistä tiukemmin ja parantaa täytyy vielä paljon. Sen mukaan mennään.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Lempäälässä. Keuruulta on lähdössä fanibussi matkaan. Lisätietoja siitä KeuPa Fanclubin facebook sivuilta.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen haastatteluineen tästä linkistä.