Seuraa meitä:       

Panokset kovenee – marginaalit pienenee

Illan Mestis-ottelussa Keuruulla ei kuvia kumarreta eikä armoa anella. Niin KeuPalle kuin IPK:llekin jokainen peli ja jokainen piste on kullan arvoinen. Pudotuspelit lähestyvät ja kaikki sinne haluavat. Tämän kauden Mestis on ollut ehkä tasaisin kautta aikojen. Kun runkosarjaa on jäljellä enää n. viidennes, omaavat kaikki joukkueet vielä ainakin jonkinlaiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ja periaatteessa ainoastaan jumbona oleva Peliitat ei enää teoriassakaan voisi nousta kärjessä kulkevan KeuPan ohi. Tämä ei silti ole merkinnyt sitä, että joukkue olisi ollut heittopussi. Sen on saanut KeuPakin kokea, vaikka hallitsee piikkipaikkaa ja haluaa sen myös pitää. Illan vierasjoukkue IPK kävi välillä syvissä vesissä, mutta hinku ylöspäin on kova.

IPK on pelannut omia ”play offejaan” jo jonkin aikaa. Vaikka sijoitus on yhä pudotuspeliviivan väärällä puolella, joukkue on kuntopuntarin kärkikaksikossa ja se on voittanut kuudesta viimeisimmästä ottelustaan viisi! Iisalmelaisten kuukauden takainen 9-1 mahalasku Keuruulla on nyt muistoja vain. Itseasiassa, se taisi olla juuri se tarpeellinen herätys joukkueelle. Mielenkiintoa joukkuetta kohtaan Keuruulla lisää se, että viime viikkoina ex-KeuPa Jussi Viitanen on ollut joukkueen paras pistemies. Yhteispeli sujuu erinomaisesti tulikuuman Topi Piipposen ja viime kuun Mestiksen tulokaspelaajaksikin nimetyn Tatu Kokkolan kanssa. Iisalmelaisten kausi on kulkenut muutaman ottelun voitokkaan pelin jälkeen saman pituiseen tappioputkeen. Kumpi putki on alkamassa? Parista viimeisestä ottelusta on alla yksi kumpaakin lajia.

KeuPan viime pelit taasen ovat noudattaneet kaavaa, jossa vuoroin voitetaan, vuoroin hävitään. Play Off – asetelmia ajatellen myös vieraissa olisi syytä voittaa useammin, muutoin se kuuluisa seitsemännen pelin ihanuus ja ahdinko voi realisoitua. Mutta eipä mennä asioiden edelle. Kotona KeuPa ei ole sitten hävinnytkään yli kahteen kuukauteen. Loistavasti pelannut joukkue ja intohimoinen kotiyleisö yhdessä ovat luoneet Keuruulle kenties koko Mestiksen kovimman tunnelman. Pelaajapuolella on ovi käynyt liigaan ja takaisin. Jussi Nättisen ensiesiintymistä KeuPa-paidassa ja kotikaukalossa odotetaan mielenkiinnolla. Vielä Rovaniemellä miehen ruuti oli märkää, mutta se voi pienestäkin kipinästä roihahtaa kunnolla, saati sitten Keuruun kuumasta tunnelmasta. Rovaniemellä kultakypärä Markus Jokinen tuhlasi muutaman hyvän tekopaikan eivätkä muutkaan viime aikoina hyvässä vireessä olleet Huttu, Helenius, Väyrynen tai edes Saarelainen onnistuneet. Nyt voisi vuorostaan kiekot mennä rimojen väliin.

Pelit kovenee ja pidot paranee. Edellisen IPK pelin kaltaista maali-iloittelua tuskin nähdään, vaikka KeuPan päävalmentajan Mikko Heiskasen yksi keskeinen teesi illan peliin on maalinteko.

-          Nyt pelataan pienten marginaalien pelejä ja maalintekokin on marginaalijuttuja. Yksikin maali voi ratkaista. Valmistaudutaan hyvin ja tehdään ne maalit. Ei se sen ihmeellisempää ole ja työnteko kunniaan. Jos vaikka maalinteko ei onnistuisi heti, työntekoa ei voi lopettaa. Ja vaikka onnistuisikin, ei haalarihommia voi silloinkaan unohtaa. 

Illan ottelu KeuPa HT – IPK alkaa klo 18.30.

Ennen ottelua on syytä onnitella KeuPan kokoonpanossa tänään olevia Anttoni Honkaa ja neljää muuta tuoretta CHL Mestaria!