Seuraa meitä:       

Vauhtia ja vaarallista alivoimaa

KeuPa HT ei jättänyt eilisessä Mestiksen kärkikamppailussa sijaa selittelyille. Se tuli otteluun hyvin valmistautuneena, taisteli itsensä kuskin paikalle ja oli lopulta lähes kaikessa Kiekko-Vantaata etevämpi. KeuPalle maalinteko maittoi niin tasakentällisin, kuin yli- ja alivoimillakin. Loppulukemista 7-2 (2-1, 3-1, 2-0) ei mitenkään näkynyt sekään, että neljä pelaajaa tutusta vakiomiehistöstä oli eilen poissa liigakomennuksen vuoksi.

Ottelun alku oli, yhtä KeuPan ylivoimaa lukuun ottamatta, hienokseltaan vieraiden. Vaan kun K-Vantaa ei maalinteossa onnistunut, karkasi Jere Helenius puolittaiseen läpiajoon ja ujutti Jani Kauton torjunnan jälkeen kakkoskiekon verkon perille. Vieraat eivät kuitenkaan halunneet luovuttaa ohjaksia vielä. Seuraavassa hyökkäyksessä KeuPa-puolustus hukkasi väärän miehen vapaaksi parhaalle tekopaikalle eikä Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä siitä erehtynyt. Erä ei ollut tuolloin vielä puolivälissäkään. Erän lopussa nähtiin harvinainen tapahtumasarja, joka osaltaan alkoi määrittää ottelun suuntaa. Ensin KeuPa oli omassa ylivoimassaan lähes aseeton ja pian Aleksi Luhtalampi sai vielä melko kevyesti huitomisjäähyn. KeuPa ehti tappaa tätä rangaistusta vajaan minuutin, kun Samuli Tervo maalinsa takana purki epäonnekkaasti kiekon suoraan muikkuverkkoihin, ja KeuPa joutui kahden miehen alivoimalle. Yleisö hallissa valmistautui jo ottamaan vantaalaisten johtomaalin vastaan, kunnes Teemu Huttu haistoi K-Vantaan pakin syötön, polkaisi läpiajoon ja vei vielä Jani Kautonkin kahville. Näin erätauolle mentiinkin kotijoukkueen johdossa.

Takaiskumaali kahden miehen ylivoimalla sekoitti vieraiden pasmat pahasti ja se näkyi sekavana pelinä. Vain runsas minuutti oli erää kulunut, kun vuorostaan K-Vantaan puolustus hukkasi väärän miehen paraatipaikalle. Kun tulikuuma Teemu Huttu sai kiekon Janne Väyrysen ja Jere Heleniuksen syötöstä, saatiin sitä seuraavaksi kaivella kolmatta kertaa vieraiden verkosta. Muutama sekunti edellisestä ja K-Vantaa sai mahdollisuutensa tulla takaisin peliin, kun Lauri Huhdanpään lievä koukku johti jäähyaitioon. Vaan Teemu Huttupa oli päättänyt nöyryyttää vieraita myös tämän alivoiman aikana ja karkasi yhdessä Markus Jokisen kanssa yhtä vantaalaispakkia vastaan. Hutun nätti lättysyöttö putosi tarkasti Jokisen lapaan ja kultakypärä laittoi kiekon varmasti Kauton selän taakse. Toisen erän jatko oli sekavaa pelaamista ja lopulta K-Vantaa pääsi kaventamaan onnella ja taidolla, kun Miro Mäkinen ohjasi vantaalaispakin siniviivaheiton ohi Tervon. Vieraat saivat maalista virtaa ja olivat päästä yrittämään kavennusta vielä ylivoimallakin, mutta Atte Mäkinen yritti kuumentaa Jokista ja kävi KeuPan vaihtoaition edessä hölmöilemässä K-Vantaallekin tasoittavan kakkosen. Vielä yhden alivoiman KeuPa joutui taistelemaan, kun Santeri Suistiolle määrättiin koukkaamistuomio. K-Vantaa sai kiekon kerran jo KeuPa-maaliinkin, mutta se tapahtui epäurheilijamaisesti vihellyksen jälkeen ja seurauksena käytöskymppi Miro Mäkiselle. KeuPan kolmas alivoimaosumakin oli lähellä, mutta Jere Heleniuksen läpiajosta tekemän viidennen maalin syntyessä Mestis-debytantti Suistio oli jo ehtinyt olla kotvan ulkona jäähyaitiosta.

Kolmannessa erässä K-Vantaa sai enemmän laukauksia kohti Tervoa, mutta tämä ei ollut yllätettävissä. Toinenkin Mestis-ensikertalainen Jesse Jääskeläinen otti tilastomerkinnän, kun miehen ”virveli” jäi vantaalaispelaajan kainaloon. KeuPa tyytyi puolustamaan tarkasti ja piti vastustajan pääosin poissa tekopaikoilta. Kun runsaat kuusi minuuttia oli enää jäljellä, sattui valitettava ylilyönti. K-Vantaan Joakim Kukkonen kohtuuttoman kova ryntäys laidan läheisyydessä päin Ville Paalasta, johti tämän loukkaantumiseen ja tuomariston harkinnan jälkeen vantaalaisen ulosajoon. Viiden minuutin ylivoiman aikana KeuPa rokotti vielä kahdesti. Ensin Ville Petman nosti maalinedusruuhkasta ensimmäisensä Mestiksessä ja pian perään illan sankarit Teemu Huttu ja Jere Helenius syöttelivät vantaalaisten alivoimaneliön riekaleiksi ja Aleksi Luhtalampi sai viimeistellä loppulukemat lähes tyhjään rysään. Päävalmentaja Mikko Heiskanen ei säästellyt kehuja ottelun jälkeen.

-          Vauhtia ja vaarallisia tilanteita taas oli. Varsinkin toisessa erässä mentiin päästä päähän melkoista kyytiä, mutta peli pysy meidän hallussa. Tultiin hyvin peliin. Viime otteluissa vaivannut huolimattomuus oli nyt poissa ja siirtynyt ehkä vastustajalle tällä kertaa. Pari alivoimamaalia ja jäähyjen tappamiset toi virtaa lisää. Uutta verta saatiin joukkueeseen ja nuoret pelasivatkin hienosti. Ei Suomi-kiekolla mitään hätää ole. Nyt huilataan viikonloppu ja maanantaina jatketaan. Keskiviikkona käydään taas poroja katsomassa.

KeuPa ansaitsi voittonsa ennen kaikkea maalinteon tehokkuutensa ansiosta. Osan maalipaikoista K-Vantaa lahjoitti ja KeuPa rankaisi niistä kovalla prosentilla. Ei se itsekään täysin virheettömästi pelannut, mutta vastustaja ei saamistaan paikoista samaan tapaan onnistunut. Koko joukkue pelasi erinomaisesti, mutta pakko on nostaa Teemu Hutun ja Jere Heleniuksen suoritukset esiin. Kummatkin maalasivat kaksi hienoa osumaa ja antoivat kolme maalisyöttöä.  Yhtenä voiton takuumiehenä Samuli Tervo oli maalillaan Vantaan virkaveljeään selkeästi parempi. Nuoret miehet Petman, Suistio ja Jääskeläinen täyttivät paikkansa erinomaisesti, eikä heidän kutsumistaan kokoonpanoon tämän jälkeen tarvitse pitää yllätyksenä.

Katso ottelun maalikooste tästä linkistä.