Seuraa meitä:       

Härkäviikon kolmas peli Joensuussa

Mestis jatkuu tiiviinä, eikä KeuPa HT voinut jäädä nautiskelemaan eilisen kärkikamppailun sadosta, kun matka jatkuu jälleen kohti itää. Jokipojat ovat vierailleet jo kahdesti tällä kaudella Keuruulla, mutta KeuPalle visiitti joen kaupunkiin on ensimmäinen. Aikaisemmissa kohtaamisissa pisteet ovat jääneet Keuruulle melko selvinkin numeroin 5-1 ja 5-2. Sarjataulukossa Jokipojat ovat valuneet kohtalaisen alun jälkeen tyvipäähän ja saavat taistella vielä tosissaan välttääkseen karsijan paikan, joskaan pudotuspeliviivakaan ei ole karannut vielä tavoittamattomiin. Joulutauon jälkeen joukkue ei ole onnistunut saalistamaan pistettäkään, joten sillä on korkea aika tehdä kasvojen pesu kotiyleisön edessä.

Koko alkukauden ajan Jokipojat ovat tuskailleet tehottomuuden kanssa. Sen tehtyjen maalien saldo onkin sarjan toiseksi heikoin. Viimeisissä parissa ottelussa lienee myös valmistautumisessa ollut toivomisen varaa, sillä joukkue on antanut vastustajalle kolme maalia eteen ennen kuin on alkanut varsinaisesti pelata. Osittain tämä on näkynyt myös runsaana jäähyilynä. Jäähyttömyydestä ei tosin voi kiittää KeuPaakaan, mutta sen erinomainen alivoimapeli on sallinut ajoittaisen kurittomuuden. Ja jos joensuulaiset sille ylivoimapaikkoja tarjoilevat samaan malliin kuin parissa edellisessä ottelussaan, voivat numerot muuttua kotijoukkueen kannalta ikäviksi ennen aikojaan.

Alkukaudesta Jokipojat napsivat pisteitä myös erinomaisen maalivahtipelinsä ansiosta. Jonathan Iilahden siirryttyä Liigaan Vaasan Sportiin, eivät Timo Niemi ja Joonas Harald ole kyenneet aivan niitä saappaita täyttämään. KeuPan maalivahtiosastolla on kehitystä tapahtunut ottelu ottelulta, mutta tänään kädessä on kirjoittamaton kortti, kun Lukon A-nuorista lainalla oleva Eero Korsi saa näyttöpaikkansa. Edessä pelaa kuitenkin sarjan yksi parhaista puolustuksista, joten nuoren raumalaisen ei tarvitse kuin laittaa veräjän ovi kiinni.

Joensuun isolla jäällä KeuPa on uuden haasteen edessä. Luistelua täytyy löytyä vielä eilistä enemmän, mutta kolmas ottelu neljän päivän sisään koettelee kestävyyttä. Onneksi molemmilla joukkueilla on ollut pelien suhteen sama ohjelma viime aikoina, joten se kumpi energiansa saa paremmin riittämään on vahvoilla. KeuPa lähtee otteluun maalivahdin vaihdosta lukuun ottamatta täsmälleen samalla miehityksellä kuin eilen. Se marssittaa kaukaloon tällä hetkellä ehkä eniten onnistujia koko Mestiksessä. Ykköskentän vaarallisuus on kaikkien tiedossa, mutta siitä huolimatta sitä ei oikeastaan kukaan ole saanut aisoihin. Ja jos Jokipojat onnistuisi sen pimentämään, muista kentistä noussee ratkaisijoita. Myös uudet liigalainat Joel Sund ja Janne Väyrynen ovat onnistuneet jo viikon aikaisemmissa peleissä ja virtaa sekä näyttöhaluja varmasti riittää. Se miten ottelussa käy, on enemmänkin henkisen puolen taistelua. Jos hyvänolon tunne pääsee valtaamaan kehon ja mielen, riittää Jokipojissa vastusta yllin kyllin, niin kuin kaikissa joukkueissa tässä tasaisessa sarjassa. Päävalmentaja Mikko Heiskasen eväät joukkueelle olivat selvät.

-         Tarkkana täytyy olla, ettei ajeta isolla jäällä ohi tilanteista. Jokipojat on olleet hieman pulassa Keuruun pienemmässä kaukalossa, mutta osaavat varmasti hyödyntää kotijäänsä metkut. Varmasti alkaa jo monella puserokin olla tyhjä, mutta jostain pitää kaivaa ne voiman rippeet, joilla peli voitetaan. Se on osa ammattilaisuutta nollata edellinen peli ja keskittyä täysin siihen hetkeen, kun kiekko taas putoaa jäähän.

Jokipojat – KeuPa HT tänään klo 17.00 Joensuun jäähallissa. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Sportilta tai Fanseat.com palvelussa. Keuruulla Bistro Otto näyttää kaikki KeuPan vieraspelit isolta valkokankaaltaan.

Lauri Huhdanpää iski eilen KeuPan neljännen maalin K-Vantaan verkkoon.
Pääseekö "taikuri" Huhdanpää oikeuksiinsa tänään tänään entisessä kotihallissaan?