Seuraa meitä:       

Kärki ei tylsynyt Keuruun illassa

Vuoden ensimmäinen Mestis-ottelu Keuruulla oli odotetun vauhdikas kahden huippujoukkueen yrittäessä selvittää välejään. KeuPa HT sai otteluun loistoalun, toisessa erässä vieraat kävivät välillä johdossakin, mutta kotijoukkue kiristi ruuvia tarvittavat kierrokset ja otti ansaitun 4-2 (1-0, 2-2, 1-0) voiton sarjakakkosesta.

K-Vantaa saapui hieman aikataulustaan myöhässä pelipaikalle joukkuetta kuljettaneen bussin sanottua sopimuksensa irti jo alkumatkasta. Päävalmentaja Arvosen mukaan tällaisten tapausten ei pitäisi vaikuttaa ammattilaisurheilijoiden valmistautumiseen mitenkään, mutta jonkinlaista sekavuutta vantaalaisten otteissa oli pelin alkuhetkillä. Tämän KeuPa surutta hyödynsi ja kiekko löytyi vieraiden maalista jo ensimmäisessä vaihdossa. Aloitusvoittojen myötä paine saatiin K-Vantaan päätyyn eikä vieraat päässeet tilannetta purkamaan. Kiekko ajautui Mikko Lahtiselle, joka levitti siniviivan tuntumassa juuri vaihdosta tulleelle Roni Allénille. Tämän toimituksen kokoonpanoon palannut ja ensi kertaa kapteenina esiintynyt Markus Jokinen ohjasi K-Vantaan maalin takanurkkaan. Erän edetessä vieraat tekivät muutamia virheitä, joista KeuPa ei kuitenkaan onnistunut rankaisemaan. Jopa K-Vantaan ylivoimien aikana parhaat maalipaikat siunaantuivat kotijoukkueelle. Allénin ja Teemu Hutun rangaistusten aikana numerot eivät kuitenkaan muuttuneet.

Toisen erän alkuun KeuPa sai pari oivaa maalitilannetta, kun Joni Piipponen kynäili itsensä kahden vantaalaisvahti Joni Kauton kanssa, mutta laukaus nousi yli maalin. Tilanteen jatkuessa Piipponen sai maalin edessä vielä toisenkin mahdollisuuden, mutta pyyhkäisi kiekosta ohi. K-Vantaan mahdollisuus tuli hieman myöhemmin, kun KeuPan purkukiekko palautettiin siniviivalta ja vieraiden kapteeni Joona Harjama nousi röyhkeästi maalin edustalle ja laukoi etukulmasta kiekon ohi Samuli Tervon. Runsas minuutti tästä ja ottelun kolmaskin rangaistus vihellettiin kotijoukkueelle, kun Joel Sund huitoi vantaalaispelaajalta mailan käsistä keskialueella. Rangaistuksen KeuPa-alivoima kesti melko vaivattomasti, vaikka Erik Embrich kertaalleen karkasi KeuPa-pakkien välistä ja ampui vaarallisesti. Loistavasti pelannut Samuli Tervo oli sittenkin kiekkoa nopeampi. Rangaistuksen päätyttyä K-Vantaa sai KeuPa-päätyyn aloituksen. Sen Alex Levänen voitti suoraan Joonas Valkoselle, jonka hurja lämäri painui aivan KeuPa-maalin oikeaan ylänurkkaan. Videotarkistuksen jälkeen vieraat olivat siirtyneet maalin johtoon. Kovin kauaa K-Vantaa ei johtoasemastaan saanut nauttia, kun Joonas Niemelä korjasi irtokiekon kulmassa ja jatkoi sen Janne Väyryselle. Tämän rannelaukaus varmisti miehen ensimmäisen KeuPa-maalin tällä kaudella. KeuPa joutui odottelemaan vielä ottelun ensimmäistä ylivoimamahdollisuuttaan, kun minuutti maalin jälkeen Joel Sund ja K-Vantaan Miro Mäkinen takertuivat toisiinsa ”salomonin tuomion” arvoisesti. Tasavajaalla Miro-Pekka Saarelainen järjesti maalin kulmalle nousseelle Ville Paalaselle oivan vetopaikan, mutta kiekko nousi muikkuverkkoihin. Rangaistusten jälkeen ehdittiin pari minuuttia vielä pelata ennen kuin KeuPa sai ensimmäisen ylivoimansa Joona Tolvasen koukittua takaapäin Saarelaisen läpiajoyrityksen tyhjäksi. Monet näkivät rikkeen rangaistuslaukauksenkin arvoiseksi. Itse rangaistuksen aikana KeuPa ei saanut vaarallista tilannetta aikaiseksi, mutta heti sen täyttymisen jälkeen Erving tarjoili Teemu Hutulle paikan suoraan syötöstä. Kaikkien odotellessa kunnon pyssytystä, tämä siirsikin ovelasti kiekon maalin edessä vapaana olleelle Joel Sundille, joka sai laukoa käytännössä tyhjiin.

Kolmannessa erässä KeuPan lisäosuma oli kaiken aikaa lähempänä kuin K-Vantaan tasoitus. Tämä toteutuikin, kun runsaat kuusi minuuttia erää oli pelattu. Lauri Huhdanpää nappasi irtokiekon keskialueella, ajoi oikealta sisään K-Vantaan alueelle ja ampui upeasti takakulmaan Kauton patjan yli. Kahden maalin karkumatka tylsytti parhaan terän vieraiden yrityksistä eikä kiriä oikein nähty. Toisaalta KeuPa myös pelasi maltilla ja viisaasti erän lopun antamatta K-Vantaalle mahdollisuuksia kunnon vyörytykseen. Päävalmentaja Mikko Heiskanen oli tyytyväinen suojattiensa tekemiseen.

-         Olihan huippupeli, hyvä valmistautuminen meiltä ja kaikki olivat ytimessä lähes koko pelin ajan. Pieni nukahdus toisen erän alussa, mutta nopeasti siitäkin koottiin rivit ja taisteltiin pisteet. Ylpeä on oltava joukkueesta. Sieltä tulivat kaikki ne pienet, voittavan pelin asiat, takakarvaukset, blokit, loistava alivoima ja maalivahtipeli. Vielä kun oltiin vähän terävämpiä ratkaisun paikoissa kuin vastustaja, niin siitä se ero syntyi.

Ensimmäistä kertaa kapteenina esiintynyt Markus Jokinen näytti esimerkkiä kaukalossa ja antoi varauksetta kiitosta molemmille joukkueille.

-         Vauhdikas, hieno peli, tällaista Mestiksessä tarvitaan. Meillä on poikkeuksellisen hyvä henki joukkueessa ja se ruokkii onnistumisia. Nyt kaikki palauttelevat parhaaksi katsomallaan tavalla ja huomenna Joensuun isossa kaukalossa on taas oltava valmis antamaan kaikkensa 

Katso ottelun maalit ja haastattelut tästä.

KeuPa HT:n "härkäviikko" jatkuu jo tänään, kun se matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17 ja sitä voi seurata Elisa Viihde Sportilta sekä Fanseat.com palvelusta.