Seuraa meitä:       

Jälleen vastassa Hermes

KeuPa HT kohtaa Kokkolan Hermeksen toistamiseen viikon sisällä, kun viime perjantain jännitysnäytelmä Jyväskylässä saa tänä iltana jatko-osan Kokkolassa. Joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti tällä kaudella ja kotijoukkue on vienyt aina ottelun nimiinsä. Kauden avauksessa Keuruulla Hermes oli vastaantulija ja lähti 9-2 rökäletappio niskassaan kotimatkalle. Maaottelutauon jälkeen ensimmäisessä kohtaamisessa kuukausi sitten Hermes maksoi potut pottuina lukemin 5-1. Viimeisimmässä kohtaamisessa viime perjantaina Hermes oli KeuPa:n selkeästä hallinnasta huolimatta lähellä viedä pisteet, mutta kotijoukkueen viimeisen viiden minuutin kiri käänsi ottelun. KeuPa HT lähtee illan otteluun sarjan piikkipaikalta. Se on kerännyt 25 ottelusta 50 pistettä. Hermes on pelannut peräti neljä ottelua vähemmän ja 23 pisteellään se on edelleen karsintaviivan alapuolella.

Hermeksen surkeasta alkukaudesta ei ole enää jäljellä kuin muisto. Joukkue puolustaa tiiviisti ja sillä on riittävä arsenaali iskeä takaisin tilaisuuden tullen. Tämän KeuPa HT koki myös perjantaina, kun Samu Markkula karkasi alivoimalla maalintekoon. Se kuitenkin jäi joukkueen ainoaksi, mikä tuntuu olevan kokkolalaisille jonkinlainen trendi joka toisessa ottelussa. Näin ainakin on jatkunut marraskuun lopusta saakka. Toisaalta Hermes on takonut maaottelutauon jälkeen käymissään yhdeksässä ottelussa jopa seitsemän maalia enemmän kuin KeuPa kymmenessä. KeuPa HT ei ole pelannut sitten viime perjantain, mutta Hermes isännöi Espoo Unitedia heti perään lauantaina. Jos oli Jyväskylän ottelu vähämaalinen, seuraavana päivänä Kokkolassa ilotulitettiin oikein kunnolla. Espoo vei vierasvoiton pesäpallolukemin 8-5. Edellisessä ottelussa lähes kaiken torjunut Hermes-vahti Samuel Jukuri, vaihdettiin lauantaina 4-2 johtoasemassa Leevi Laaksoon. Tämän ilta ei sitten jatkunutkaan voittotahdissa, sillä Espoo löi vielä neljä maalia Laakson selän taakse ja kaksi tyhjiin. Hermeksellä saattaa olla orastava ongelma, sillä Laakso jatkaa maalin suulla myös tänä iltana KeuPaa vastaan.

KeuPan miehistö kokee tämän kauden suurimmat muutokset edelliseen peliin verrattuna. Lassi Lehtinen palaa pelaavaksi maalivahdiksi ja JYP:in nuoriso-osastolta nousee kokoonpanoon Anttoni Honka Olli Aitolan pakkipariksi sekä Samuli Ratinen ja Matias Mustonen nelosketjuun Joonas Niemelän rinnalle. Mielenkiintoista on nähdä, pystyvätkö teinipojat heti tehopisteisiin Mestiksessä. Nuorten liigassa vastustajan verkot ovat ainakin venyneet kiitettävästi. Hermes kierrättää myös pelaajia, kun Jyväskylässä tulessa olleesta miehistöstä ainakin kuusi vaihtuu. Mielenkiintoisimpana JYP-taustaisen hyökkääjän Mikko Virtasen paluu kokkolalaiskokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen sekä Suomi-Sarjan JHT:stä nostettu puolustaja Nico Joki.

KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen on usein sanonut, ettei Mestis-otteluiden kulkua voi juurikaan ennustaa aikaisempien kohtaamisten perusteella. Siksi paljon pelaajien esitykset heittelevät ottelusta toiseen.

-          Jatketaan siitä mihin jäätiin, totesi Heiskanen pilkettä silmäkulmassaan.

Siksi mieli tekisi ennustaa KeuPan jatkavan hyvää virettään Hermeksen kustannuksella ja nähtäisiin se ensimmäinen vierasvoitto joukkueiden kohtaamisissa. KeuPa ei ole tehnyt missään viimeisessä viidessä ottelussaan kolmea maalia enempää, mutta sehän riittää, kun Hermeksellä pitäisi olla vuorossa se yhden maalin ilta. Aika näyttää.

Jännittävä kiekkonäytelmä alkaa Kokkolan Jäähallissa klo 18.30 ja sitä voi jälleen seurata Fanseat.com palvelussa tai Keuruulla Bistro Otossa isolta valkokankaalta.