Seuraa meitä:       

Taneli Maasalo jälleen tositoimiin

KeuPa HT:n pitkäaikainen seuraikoni Taneli Maasalo vetää jälleen hokkarit jalkaan ja hyppää kaukalon puolelle tositoimiin. Edellisen kerran hän oli tosimielessä jäällä viime keväänä Mestiksen pudotuspeleissä, mutta tällä kaudella Maasalo on keskittynyt seuran myyntiin ja markkinointiin sekä pelaajakoordinaattorin tehtäviin.

Maasalon uusi osoite on Japanissa. Kokenutta soturia on kosiskeltu milloin mihinkin suuntaan, mutta nyt samuraiden kutsu oli sellainen, josta ei voinut kieltäytyä.

-          Alustavasti kuukauden pesti. Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Siekkinen (Kenkä) soitti viime sunnuntaina ja tarjosi ainutlaatuista mahdollisuutta kuukauden keikalle. Sen verran yllättäen Kengän soitto tuli, että hetki piti happea vetää ja miettiä asiaa tosissaan. Olen kyllä pitänyt kuntoa yllä, mutta edellisestä pelistä on jo aikaa. Saan tosin harjoitella ensin viikon toipuen samalla aikaerosta ennen ensimmäistä ottelua, kertoi Maasalo.

Maasalon tuleva seura on Nikko Icebucks ja se pelaa Aasian liigaa, jossa japanilaisten lisäksi joukkueita tulee Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Venäjältä. Kyseessä on ammattilaisliiga ja Kenkä Siekkisen kertoman mukaan joukkue on hyvää Mestis-tasoa. Se haluaa päästä mukaan play offeihin ja siksi tarvitsevat kokeneen, peliä tekevän sentterin vielä viimeiseen kuuteen peliin. Joukkueessa on Kengän lisäksi kaksi suomalaista, Petteri Nummelin ja Jesse Niinimäki, jonka loukkaantumisen vuoksi kokoonpanossa on vajausta. 

KeuPa Hockey Oy:n hallitus joutui myös pohtimaan yllättäen eteen tullutta tilannetta, sillä seuran johdossa on jo muutenkin tehty poikkeusjärjestelyjä. Maasalon rooli seuran toiminnassa on ollut keskeinen. 

-          Muutaman päivän mietittyään hallitus näytti asian suhteen vihreää valoa. Olemmehan ”Ihmisten joukkue” alusta loppuun. Ajateltiin, että jos Taneli pääsee sopimuksesta Nikkon kanssa järkevään ratkaisuun, niin ei tällaista eksoottista korttia voi jättää katsomatta. Se on mahdollisuus, jota ei joka pojalle tule vastaan kiekkouran aikana, kommentoivat Olli Raaska ja Petri Lehtonen KeuPa Hockey Oy:n hallituksesta.

Maasalo matkustaa Japaniin maanantaina ja pukee ensimmäistä kertaa Nikko Icebucksin paidan ylleen 2.12., kun joukkue kohtaa kotonaan toisen japanilaisjoukkueen Nippon Paper Cranesin.  Hänen tehtävänsä KeuPa HT:n toimistolla ottaa hoitaakseen asiakkuuspäällikkö Teemu Vesala ja urheilupuolesta vastaa päävalmentaja Mikko Heiskanen yhdessä apuvalmentaja Niko Härkösen kanssa.