Seuraa meitä:       

Maalintekoharjoituksia Ketterän kustannuksella

Kahden tappion jälkeen Imatralle matkusti ärsyyntynyt soturijoukko, joka ei jättänyt kotijoukkueelle edes tähteitä. Maalinteon tuskasta ei ollut enää tietoakaan, vaan KeuPa HT:lla oli varaa antaa hylätäkin pari häkkiä. Jäähyrikkaan ottelun hahmoksi nousi Markus Jokinen, joka hattutemppunsa lisäksi antoi yhden maalisyötön. Yksi kauden parhaista vierasotteluista päättyi ansaitusti KeuPa HT:n voittoon 5-2 (2-1, 2-0, 1-1).

KeuPa HT sai otteluun unelma alun, kun Markus Jokinen pelattiin vasemmalta sisään Ketterän alueelle ja ”Kuoreveden Kurri” malttoi odottaa heittäytyneen puolustajan liukuvan pois edestä ja löi kiekon Jere Myllyniemen suojusten alta verkkoon. Kolmen minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen 16-vuotias Jukuri-laina Mikko Kokkonen kampitteli jäähyn arvoisesti, mutta mitään ihmeempää ei KeuPa saanut aikaan. Runsaan kymmenen minuutin kohdalla Kokkonen oli järjestelemässä Sami Jekuselle vetopaikan, johon KeuPa-puolustaja ei ehtinyt estelemään. Maskin takaa taka-alakulmaan suunnattu laukaus yllättikin Samuli Tervon.

Kotijoukkue sai 1-1 tasoituksestaan selvästi virtaa ja hyvällä liikkeellään puhkoi jo aukkoja KeuPa-puolustukseen. Mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä vahvemmin vierailijat pääsivät taas pyörittämään omaa peliään Ketterän päädyssä. Nelisen minuuttia ennen erän päättymistä painostus palkittiin ja KeuPa pääsi ylivoimalle. Sen aikana Jokinen hääri jälleen vaarallisesti Ketterän neliön keskellä ja alusti vetopaikan Olli Aitolalle. Tämän pommi viivasta painui verkon perille, mutta maali hylättiin, kun maskia tehneen Jesse Pelamon tulkittiin häirinneen maalivahtia. Seuraavalla ylivoimalla, vajaa minuutti ennen erän päättymistä, KeuPa ei antanut videotuomarille mitään mahdollisuutta, vaan nyt saman kuvion päätteeksi Jere Myllyniemi pomputti Aitolan vedon eteensä ja Markus Jokinen löi tylysti karan verkkoon.

Toinen erä alkoi Sebastian Kauppilan estämisrangaistuksella. KeuPa pelasi vahvaa alivoimaa, eikä kotijoukkue saanut kuin yhden laukauksen kohti Samuli Tervoa ja senkin vasta jäähyn viimesekunneilla. Minuutti jäähyn jälkeen Pelamo voitti luistelussa Ketterän pakit ja huitaisi selännemäisesti kiekon ohi vastaan tulleen Myllyniemen. Kohta Myllyniemi piti Ketterän vielä pelissä mukana, napattuaan Riku Tiaisen ohjauksen 2-1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Ennen erän puolta väliä Teemu Hutun lonkkataklaus tulkittiin anatomian oppikirjan vastaisesti polvitaklaukseksi, ja KeuPa HT joutui alivoimalle. Soturinelikko ei kuitenkaan antanut kotijoukkueelle tasoitukseen mitään saumaa. Pian jäähyn jälkeen Jere Helenius pisti "ylipitkän" avauksen omasta päädystä, joka tavoitti kuin tavoittikin vastustajan siniviivalla päivystäneen Lauri Huhdanpään. Tämän millimetrin tarkka laukaus kilahti vastustamattomasti takatolpan kautta sisään.

KeuPa jatkoi vahvaa hyökkäyspeliään ja Ketterä oli hätää kärsimässä. Vain hetki maalin jälkeen Joonas Niemelä piti kotijoukkueen puolustusta pujottelukeppeinään ja soolokiertelyn päätteeksi laittoi kiekon vanhanaikaisella Myllyniemen taakse. Maali kuitenkin hylättiin Pelamon parkkeerattua maalivahdin alueelle. Vielä erän loppuun KeuPa sai harjoitella kerran ylivoimapeliään, mutta Ketterä-kapteeni Lippojoen rangaistuksen aikana numerot eivät muuttuneet.

Kuuden kiekon kaivaminen omasta pömpelistä riitti Myllyniemelle ja kotijoukkue vaihtoi Santeri Lipiäisen maalilleen. Heti erän alkuun Ketterä sai ylivoiman, kun Jokinen huitoi kaksiminuuttisen hyökkäyspäässä. Nyt kotijoukkueen pakkopeli alkoi jo pyöriä siirretyn rangaistuksen aikana ja jatkui jäähyn täytäntöönpanon jälkeenkin, mutta KeuPa-neliö ja Samuli Tervo pitivät pintansa. Pian päästyään jäähyaitiosta Jokinen kierteli näyttävästi nuoren Kokkosen ja täydensi hattutemppunsa upealla yksilösuorituksella. Erää oli ehditty käydä vain 3.46.

Seuraavaa ylivoimaa saatiin odotella kolmisen minuuttia. Toni Jalovaaran kahden minuutin istunnon KeuPa HT käytti kokonaan kotijoukkueen päädyssä, kunnes ylivoima vaihtui alivoimaksi Jokisen iskun Ketterä-pelaajan mailaan ollessa tämän puristusvoimaa mahtavampi. Molemmille kaksiminuuttinen kävi hyvästä erikoistilanneharjoituksesta, kuten seuraavakin, jossa osia vaihdettiin Ketterän Lippojoen hoidettua ensi huitomishommat. Kun erää oli käyty runsaat 14 minuuttia, KeuPa-puolustukselle sattui merkkausvirhe omalla alueella ja vapaaksi jäänyt Onni Tolvanen kiitti tilasta ja lievensi kotijoukkueen tuskaa hieman. Ketterä sortui paineen alla jäähyihin ja kuin kirsikaksi kakun päälle kotijoukkueen penkki irvisteli tuomareille joukkuerangaistuksen arvoisesti Jere Sneckin koukittua itsensä ensin jäähyaitioon. Vaikka KeuPa pyöritti lähes koko kaksiminuuttisen kahden miehen ylivoimaansa näennäisen tehokkaasti, kiekkoa ei Lipiäisen taakse enää saatu. Erinomaisen esityksen jälkeen, loppupelailun aikana, joukkueen valmennusjohto saattoi tosin miettiä syntyjä syviäkin, kun vuorokauden sisään pelatuista kolmesta 5-3 ylivoimasta ei ole jäänyt käteen edes luuta.

-          Vaikeita aikoja on eletty. Vaikka peli ei ole huonoakaan ollut, ei vaan tulosta ole saatu aikaan. Nyt kokenut Jokinen näytti pelaamisen mallia ja muutkin komppasivat hyvin ylimääräistä hyökkääjää myöten. Ansaittu voitto, totesi helpottunut päävalmentaja Mikko Heiskanen taistelun tauottua.

KeuPa HT joutui otteluun hieman ”jalkapuolisena”, sillä Lukko oli kutsunut Konsta Mesikämmenen täydentämään liigassa vajaalukuiseksi käynyttä pakkikalustoaan ja Joona Erving oli edelleen flunssan kourissa. Pakiksi komennettu Jere Helenius täytti tehtävän erinomaisesti. Koko joukkue onnistui hyvin. Erityisesti harmittaa Olli Aitolan ja Joonas Niemelän puolesta, joiden upeat maalit eivät  historian kirjoihin jääneet. Samuli Tervo oli maalilla itse varmuus 24 torjunnallaan.

Keskiviikoksi 22.11. KeuPa HT matkustaa Napapiirin tuntumaan RoKin vieraaksi. Mitään turistimatkaa Joulupukinmaahan ei ole odotettavissa, sillä kotijoukkue on pelannut alkukauden ennakkoluulottomasti ja keikkuu sarjassa viidentenä. Ottelu alkaa klo 18.30 ja tuttuun tapaan sitä voi seurata suorana Fanseat-palvelun kautta kotona ja Keuruulla Bistro Otossa.