Seuraa meitä:       

Kiekkodraaman sankarit karhunkaadossa

 

Keuruulla nähtiin eilen tämän kauden paras ja viihdyttävin jääkiekko-ottelu. TUTO Hockey heitti liigatason haasteen, ja KeuPa HT vastasi liigatason pelillä. Pelätty karhu heräsi, mutta kellistyi kuitenkin. Kahden kivenkovaa hyökkäävän joukkueen paremmuuden ratkaisi lopulta puolustamisen sitkeys ja maalivahtipeli. Kotijoukkue vei peliä ensi erässä ja karkasi kahden maalin johtoon. Sen jälkeen peli tasoittui ja turkulaiset tulivat väkisin maalin päähän. Enemmänkin oli tarjolla, eikä viihdettä ja jännitystä tarvinnut hakea elokuvista. Draamaa riitti kaukalossa loppuun saakka ja parhaita paloja kelailtiin vielä ottelun kestäessä. Ennen lopputekstejä taululla komeilivat kotijoukkueen 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) voittolukemat.

KeuPa HT lähti otteluun jälleen raikkaalla jalalla ja sai vieraiden puolustuksen ajoittain sekaisin. Avausmaalia ei tarvinnut odotella pitkään, kun parin minuutin pelin jälkeen TUTO Hockey joutui alivoimalle. Ensimmäisen kiekon ylös tuonnin turkulaiset torjuivat, mutta toisella kertaa Joose Antonen tuli vastustamattomasti vieraiden alueelle ja antoi Arttu Likolalle mahdollisuuden pistää kiekon yläpesään. Samassa tilanteessa vieraiden Niklas Lucenius näytti loukkaantuneen luisteltuaan sopivasti päin KeuPa-pelaajaa siniviivalla. Mitään sen vakavampaa ei kuitenkaan sattunut, vaan mies jatkoi näyttävästi loppuun saakka. Erää värittivät runsaat jäähyt. Turkulaisia rankaistiin peräti neljällä kakkosella ja KeuPaa kahdella. Lisäksi Riku Tiainen sai katua päähän kohdistunutta taklaustaan vielä 10 minuuttia itsekseen. Alivoimat olivat kuitenkin hyviä molemmin puolin tai sitten ylivoimat tehottomia, kuinka vaan. Arttu Likola kuitenkin päätti, että jos YV ei kulje, heitänpä rystyltä puoli huolimattomasti kohti maalia. Jostain kiekko pomppikin muuten hyvin torjuneen TUTO-vahdin Karolus Kaarlehdon pelikellon näyttäessä 13.27. Syötön tarjoili Niko Ahoniemi. Erän viimeisen minuutin KeuPa HT sai yrittää kolmatta maalia jopa kahden miehen ylivoimalla. Kun maalia ei syntynyt, joutui vierasjoukkue aloittamaan seuraavan erän vielä alivoimaisena.

Toiseen erään TUTO Hockey sai kuitenkin rivinsä järjestykseen ja peli tasoittui selvästi. Maalivahdit molemmissa päissä nollasivat vastustajien yritykset. Laukausten valossa vieraat olivat hieman niskan päällä. Jäähyjä jaettiin toisessa erässä vielä tasatahtiin, mutta kolmannessa tuomarit näkivät vain sinistä. Ja jos TUTO:n tasoiselle joukkueelle antaa seitsemän ylivoimamahdollisuutta pelissä, tekeehän se lopulta maalin. Kun reipas kuusi minuuttia peliä oli jäljellä, vieraiden Niklas Näppi ohjasi ilmasta Kalle Valtolan viivalaukauksen vastustamattomasti Lehtisen patjojen välistä verkkoon. Maalin pohjusti upeasti Niklas Lucenius. Enempää rangaistuksia kotijoukkue ei ehtinyt kärsimään, joten viimeiselle minuutille TUTO:n valmennus kutsui Kaarlehdon pois maalinsa suulta ja vieraat hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kun vain puolisen minuuttia peliä oli jäljellä, kiekko kävi jopa KeuPa-maalissa, mutta tuomaristo levitti kätensä välittömästi hylkäyksen merkiksi. Varmuuden välttämiseksi sääntöjen vastaisesti tehtyä maalia tarkasteltiin videolta niin kauan, että pelaajilta ehti hiki kuivua. Tähän ottelu käytännössä kulminoitui, sillä sen jälkeen odottelusta jähmettyneet turkulaiset eivät enää saaneet vastaavaa painetta kotijoukkueen maalille. Kun viimeisenkin sekunnin turkulaislaukaus viuhui ohi ottelun parhaan pelaajan Lassi Lehtisen vartioiman KeuPa-maalin, varmistui kotijoukkueen kahdeksas voitto tällä kaudella.

Lehdistön edessä nähtiin kaksi joukkueensa suorituksiin tyytyväistä valmentajaa. TUTO Hockey:n Miika Elomoa luonnollisesti kismitti niukka tappio ja ensimmäiset tuomaristoon kohdistetut selitykset kuultiin tällä kaudella.

-          Hyvä ja kova peli molemmilta joukkueilta, onnittelut KeuPa:lle. Harmittaa vain, että linjamies jätti KeuPan maalissa paitsion viheltämättä. Piste siinä ainakin meni. 

KeuPaa ottelussa käskyttänyt Niko Härkönen ei lähtenyt kääntämään veistä haavassa, vaan tyytyi kiittelemään hyvästä ja rehdistä vastuksesta.

-          Laadukas peli laadukkailta joukkueilta. Erityisen tyytyväinen ole puolustamisen jämäkkyyteen ja sitkeyteen. Jos TUTO:n tasoiselle joukkueelle antaa vain yhden maalin, se on kova juttu.

Ottelutapahtuma alkoi ja loppui elokuvatunnelmissa. Alkuhaastatteluissa haastattelija vitsaili KeuPa-luotsi Niko Härkösen Hollywood-viiksistä ja kyseli TUTO:n apuvalmentajan Miikka Kiprusoffin tuntoja tulevasta, Suomen ensimmäistä jääkiekon MM-kultaa kunnioittavasta, Leijonat elokuvasta. Jännityksellä kiekkoväki odottaakin tulevana jouluna ensi-iltansa saavaa spektaakkelia, jossa ”Kiprua” esittävän Karlo Haapiasen oli rooliin päästäkseen kasvatettava kunnon takatukka. Jäällä KeuPa oli aavistuksen parempi, mutta näyttelijähommissa oskari matkasi Turkuun. Ottelun alussa mielensä pahoittaneen Niklas Luceniuksen performassi loppukättelyissä olisi saanut jäädä esittämättä.

Mestiksen tahti on tiivis, eikä voittoja voi jäädä pitkään fiilistelemään. KeuPa HT matkaa jo tänään Savonlinnaan, jossa pässilauma odottaa hermostuneena revanssia. Ottelu SaPKo – KeuPa HT alkaa klo 17. Lähetys ottelusta on nähtävissä Fanseat – palvelussa ja Keuruulla Bistro Otossa isolta screeniltä.